Topchef+Dennis+Huwa%C3%AB+van+Daalder+start+een+DarkKitchen
Persberichten

Topchef Dennis Huwaë van Daalder start een DarkKitchen

BUSSUM 1 juli 2021 – Chefkok Dennis Huwaë, bekend van de restaurants Daalder en Edel by Dennis in Amsterdam, gaat een intensieve samenwerking aan met Theater & Congrescentrum Spant in Bussum. Vanaf juni staat de keuken van Spant onder supervisie van Dennis Huwaë. Vanuit deze moderne, ruime keuken bedenken en bereiden Dennis Huwaë en zijn DarkKitchen team feestelijke maaltijden voor de restaurants en eventcatering van Spant en Fier Bussum, alsook de verrassende fine-dining Thuiskookboxen van Daalder en voor collega restaurateurs.

 

Keuken van theater & eventlocatie Spant spil in Huwaë’s culinaire innovaties

BUSSUM 1 juli 2021 – Chefkok Dennis Huwaë, bekend van de restaurants Daalder en Edel by Dennis in Amsterdam, gaat een intensieve  samenwerking aan met Theater & Congrescentrum Spant in Bussum. Vanaf juni staat de keuken van Spant onder supervisie van Dennis Huwaë. Vanuit deze moderne, ruime keuken bedenken en bereiden Dennis Huwaë en zijn DarkKitchen team feestelijke maaltijden voor de restaurants en eventcatering van Spant en Fier Bussum, alsook de verrassende fine-dining Thuiskookboxen van Daalder en voor collega restaurateurs.

 

Creatief uitdagen

Dennis Huwaë: “Ook mijn twee restaurants in Amsterdam lagen een lange tijd stil door de lockdown. Om ons op creatief en culinair vlak te blijven uitdagen hebben we met onze keukenbrigade een Thuiskookbox op hoog culinair niveau weten te ontwikkelen. Hiermee speelden we in op de kansen die ik zag voor Daalder. Nu de restaurants weer open zijn, blijft de vraag tot onze verrassing naar de Thuiskookbox onverminderd groot. Dit horen wij ook van collega restaurants, we gaan hier dus mee door. Daarnaast zullen we vanuit onze DarkKitchen ook voor andere restaurants gaan produceren, die hier zelf geen ruimte en capaciteit meer voor hebben. Ook de productie voor andere cateringopdrachten zullen we vanuit Bussum voorbereiden”.

 

Verschillende bedrijven met grote raakvlakken

In de keukens van zijn eigen restaurants heeft Dennis Huwaë niet genoeg ruimte om zowel de groei als de kwaliteit op hoog niveau te houden. Tijdens zijn zoektocht naar een grote externe productielocatie vond hij deze in de professionele, ruime keuken van Spant in Bussum.

“Het is gaaf te zien dat we, ondanks de totaal verschillende bedrijven, veel raakvlakken hebben. Het ondernemende, creatieve en vooral de extreme focus op gastvrijheid delen we met elkaar en we zien mooie kansen voor een veelbelovende toekomst.”

 

Culinaire en culturele verbinding

Paul Haighton, directeur van Spant: “Het mes snijdt aan twee kanten. Spant was na het vertrek van chefkok Joost van Rijswijk op zoek naar een nieuwe invulling van de keuken. Deze samenwerking met Dennis Huwaë sluit perfect aan op onze ambities voor het theater en congrescentrum. Dennis Huwaë en zijn team brengen niet alleen vernieuwing en topkwaliteit mee, maar hebben ook veel ideeën om het culinaire en culturele met elkaar te verbinden. Een unieke kans voor zowel Spant als voor onze evenementenlocatie Fier in Bussum.”

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.