Radboud+Training%3A+Leadership+for+Sustainable+Events
Persberichten

Radboud Training: Leadership for Sustainable Events

Wat is de volgende stap die jij gaat zetten om jouw evenement écht te verduurzamen? Ontdek de kracht van duurzaam leiderschap tijdens deze inspirerende Green Events training aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

In drie cursusdagen dompelen we je onder in theoretische inzichten, praktische voorbeelden en essentiële leiderschapsvaardigheden, allemaal gericht op het integreren van duurzaamheid in jouw werk als creatieve eventprofessional. Laat je inspireren door experts uit zowel de academische wereld als de praktijk, en leer hoe je met concrete plannen kunt inzetten op verandering binnen jouw organisatie. Reserveer je plek hier – schrijf je je uiterlijk maandag 15 juli in, dan profiteer je van de earlybirdprijs.

 

Wat ga je leren?
De Leadership for Sustainable Events training is een doelgericht programma – na afloop heb je voldoende inzichten om onderstaande vragen te kunnen beantwoorden.

 • Wat zijn de belangrijkste wetenschappelijke achtergronden rondom duurzaamheid?
 • ​Wat zijn principes van fellowships en communities, en hoe pas je deze toe op je eigen organisatie en event(s)?
 • Wat is transitiedenken en hoe pas je dit toe op je eigen event(s)?
 • Hoe zitten sociale bewegingen en psychologische gedragsverandering in elkaar?  Wat betekent dit voor je organisatie en hoe maak je hier slim gebruik van om in de praktijk te kunnen verduurzamen?
 • Welke inzichten en tools zijn er voor de dialoog tussen kernteam, freelancers, leveranciers van producten of diensten, vrijwilligers, en het publiek? Hoe ga je het beste om met ‘andersdenkenden’ zonder tot een conflict te komen?
 • Hoe ontwikkel je een gerichte toekomstvisie op duurzaamheid?

 

Het programma
In slechts drie dagen krijg je theoretische achtergronden, praktische voorbeelden en leiderschap skills aangereikt. Leer van wetenschappers van de Radboud Universiteit en praktijkdocenten uit de evenementenbranche hoe je theoretische principes omzet in concrete plannen voor jouw evenement(en) en geef vorm aan effectief verandermanagement.

 

Locatie: De Radboud Universiteit in Nijmegen
Aantal deelnemers: Minimaal 10, maximaal 16
Vereiste voorkennis: Basiskennis duurzaamheid
Voertaal: Nederlands
Afronding: Certificaat
Investering: Earlybird € 1.650,- (tot 15 juli). Regulier € 1.750,- incl. lunches, koffie, thee en lesmateriaal.

Dag 1: Dinsdag 5 november 2024

 • Check-in en kennismaking.
 • Fellowships en de complexiteit van duurzaamheidswerk.
 • Transitiedenken – tijd voor transformatieve verandering.

 

Dag 2: Dinsdag 19 november 2024

 • Hoe breng je een sociale beweging tot stand, waarbij de geldende norm ter discussie staat en gaandeweg wijzigt?
 • Welke invloed speel je als organisatie in deze bewegingen welke fasen doorloopt sociale verandering?
 • Welke principes van psychologische (gedrags-)verandering zijn er en wanneer zijn ze effectief?
 • Hoe kun je bovenstaande principes toepassen op je eigen event? Denk aan mobiliteit van bezoekers en catering.

 

Dag 3: Dinsdag 3 december 2024

 • Bij veel veranderingen ontstaat er een impasse tussen de veranderaar en stakeholders (zoals leveranciers en sponsors). Met behulp van principes van de Dialoog leer je anders een gesprek in te gaan en een verandering op een effectieve manier aan te pakken.
 • In een praktijkcasus rondom de menukaart bij events ga je deze principes toepassen.
 • Je krijgt dieper inzicht in kwaliteitsdenken en leert met hulp van een PDCA-cyclus grip te krijgen op de verdere professionalisering en verbetering van je event(s) op het vlak van duurzaamheid.
 • Check-out en een blik op de toekomst.

 

Schrijf je nu in!

 

Deelname aan deze training kost € 1.650,- als je je vóór 15 juli aanmeldt, dit is ons earlybirdtarief. De reguliere prijs is € 1.750,-. Beide tarieven zijn inclusief locatiekosten, lunches, koffie, thee en lesmateriaal. Via het PPO programma van ACCT kom je mogelijk in aanmerking voor cofinanciering, zie hier.

Inschrijven kan tot 1 oktober via deze link. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar – en we werken met een earlybirdtarief als jij voor 15 juli aanmeldt.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.