IntercityHotel+gaat+open+in+Leiden
Persberichten

IntercityHotel gaat open in Leiden

Het merk IntercityHotel zet zijn groei in Nederland voort: het IntercityHotel Leiden is geopend. In het hotel is net zoveel te ontdekken als in de ‘stad der ontdekkingen’ zelf. Wanneer gasten de levendige lobby, de ‘CitySquare’, betreden, bevinden ze zich in een open vormgegeven ruimte met veel gezellige zithoeken om mensen te ontmoeten, te werken en ontspannen. Het stedelijke ontwerp met stadsaccenten en elementen uit de regio laat gasten meteen de lokale cultuur kennen.

‘Met het IntercityHotel Leiden vieren wij onze tweede nieuwe opening in Nederland gedurende dit jaar. Een hartelijk dankjewel aan onze partners Commerz Real en ook Synchroon en J.P. van Eesteren, waarmee we ook al op de locatie Breda met succes een hotel geopend hebben’, aldus Denis Hüttig, Senior Vice President Operations H World International.

Stimulerend voor de samenleving
Als cityscouts kennen de medewerkers Leiden door en door en staan ze klaar met insidertips. Het nieuwe hotel ligt direct aan het centraal station, biedt 115 kamers, een ontbijtrestaurant alsmede een lounge met bar.

Henri van Dam, Directeur Synchroon: ‘Het doel van het nieuwe stationsgebied was om de binnenstad en het Bio Science park, beter met elkaar te verbinden. Dit doel sluit naadloos aan op de visie van Synchroon: Gebieden ontwikkelen die uitnodigen tot contact, want plekken die toegankelijk, veilig en stimulerend tegelijk zijn, maken onze samenleving sterker. Octagon Leiden is een uitstekend voorbeeld hoe Synchroon haar visie in de praktijk realiseert.’

Centrale ligging in de randstad
Leiden ligt tussen Amsterdam en Den Haag in Zuid-Holland, op slechts enkele kilometers afstand van de Noordzeekust. Het stadscentrum van Leiden is als het ware een groot openluchtmuseum: met zijn geschiedenisrijke oude centrum, in totaal 28 km grachten en stadskanalen en 35 schilderachtige binnenplaatsen vormt de geboortestad van Rembrandt een pittoresk vakantiedecor. De levendige energie van de stad, inclusief het nachtleven, wordt mede mogelijk gemaakt door de talrijke studenten van de twee universiteiten.

Erwin M. Bruyn, Country Manager Netherlands H World International: ‘Het nieuwe IntercityHotel Leiden is een modern ontmoetingspunt en tegelijk een ontspannen plaats om terug te trekken – een plek met stadskarakter, lokaal geïnspireerd. Wij verheugen ons op de komst van talrijke gasten.’

Het IntercityHotel Leiden wordt geëxploiteerd door H World International als pachter. Het pand is eigendom van het vastgoedfonds Commerz Real Institutional European Hotel Fund van Commerz Real. De projectontwikkeling en bouwuitvoering werden gedaan door Synchroon B.V. en J.P. van Eesteren B.V.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.