Iets+leren+over+de+circulaire+economie+op+je+event%3F
Persberichten

Iets leren over de circulaire economie op je event?

Deze week is de week van de circulaire economie. Een mooi thema om ook op jouw event aandacht te geven? 'Circulair' - een begrip dat de laatste tijd veel aandacht krijgt. Maar wat betekent het eigenlijk? Gaat het over recyclen, consumptiebeperking, afvalvermindering, biomassa of het verminderen van CO2-uitstoot? Of misschien wel over alles of niets van dit alles?

In een circulaire economie draait alles om het hergebruiken van grondstoffen in een eindeloze cyclus. Het gaat verder dan simpelweg bestaande producten recyclen. Recyclen op zichzelf leidt nog steeds tot afval, zij het op de lange termijn. Circulair denken is vooruit kijken: hoe kunnen we producten ontwerpen zodat de gebruikte grondstoffen behouden blijven en keer op keer hergebruikt kunnen worden?

Wanneer deze circulaire aanpak in alle facetten van de samenleving is geïntegreerd, spreken we van een circulaire economie. In zo'n economisch systeem is er geen sprake van afval, is er minder CO2-uitstoot en wordt andere milieuschade verminderd.

Ontdek inspirerende voorbeelden en verrijk je kennis over de circulaire economie op verschillende locaties die tevens dienen als bruisende evenementenlocaties. Deze locaties zijn niet alleen geschikt voor het hosten van evenementen, maar fungeren ook als broedplaatsen voor innovatie in de circulaire economie. Bezoekers worden uitgenodigd om tijdens evenementen meer te leren over de principes van de circulaire economie.

>> Bekijk hier alle locaties die circulair ondernemen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.