Veel+vragen+over+de+laatste+regelgeving+voor+evenementen%3A+hier+alle+antwoorden
Nieuws

Veel vragen over de laatste regelgeving voor evenementen: hier alle antwoorden

EVENEMENTEN EN CORONA - De redactie van EventBranche.nl heeft veel vragen gekregen met name van opdrachtgevers of de 75 procent regel, de QR-check en bijvoorbeeld doorstroomconcepten. In dit overzicht en online magazine vind je alle antwoorden.

Vanaf 25 september is er groen licht voor vrijwel alle soorten, maten en vormen van events. Let wel, daarbij is het corona-toegangsbewijs nu een verplichting. Dus bezoekers moeten of gevaccineerd zijn, of in het bezit van een bewijs van herstel (binnen zes maanden) of zij moeten testen voor toegang. In dit overzicht alles dat je moeten, wat er zijn wat uitzonderingen en haken en ogen.

De samenvatting van de maatregelen voor evenementen vanaf 25 september, met onder deze lijst het speciale online magazine met een toegankelijk overzicht:

 • Alleen toegang op basis van een corona-toegangsbewijs (gevaccineerd, bewijs van herstel of testen voor toegang binnen 24 uur voor het evenement)
   
 • 1,5 meter maatregel vervalt
   
 • Outdoor evenementen: capaciteit / eindtijd
  Vaste zitplaats en zonder vaste zitplaats: 100 procent van de capaciteit mag worden benut
  Geen eindtijd, maar na 00.00 moeten de horecapunten gesloten zijn
   
 • Indoor evenementen: capaciteit / eindtijd
  Vaste zitplaats: 100 procent van de capaciteit, geen eindtijd, horeca na 00.00 uur dicht
  Zonder vaste zitplaats: 75 procent van de capaciteit, eindtijd: 00.00 uur
   
 • Beurzen op groen
  Aan de hand van het doorstroom-locatie principe, mogen beurzen zonder corona-toegangsbewijs worden georganiseerd. Let wel, heeft jouw concept congresdelen of bijvoorbeeld workshops rondom de beursvloer dan wordt het alsnog een evenement.
  UPDATE: vanaf 6 november vervalt de vrijstelling van corona toegangsbewijs voor doorstroomconcepten en zal ook hier gebruik moeten worden gemaakt van het corona toegansbewijs (gevaccineerd, getest voor toegang of herstel bewijs)
   
 • Internationale bezoekers niet meer in quarantaine
  Internationale bezoekers hoeven vanaf 22 september niet meer in quarantaine als zij kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn.
   
 • Meerdaagse evenementen
  Bij meerdaagse evenementen moeten bezoekers iedere 24 uur een corona-toegangsbewijs kunnen overleggen.

Klik op onderstaande cover voor het online magazine Evenementen vanaf 25 september 2021:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.