Tot+overmaat+van+%28festival%29ramp%21
Nieuws

Tot overmaat van (festival)ramp!

Hoe goed een festival ook is uitgedacht, er zijn nu eenmaal omstandigheden die zich niet makkelijk laten regelen. Zo liet menig nieuwsite vorig jaar zomer op zondag 9 juli de volgende kop zien: Awakenings, Bospop en Wildeburg afgelast vanwege dreigend noodweer. Niet alleen enorm balen voor alle festivalbezoekers, maar ook een financiële ramp voor de organisaties. En wie de beelden van het Love Parade drama in 2010 heeft gezien, vergeet ze nooit meer. Zo zijn er nog tal van scenario’s te bedenken die de nodige nachtrust van festivalorganisatoren in ons land flink kunnen verstoren. De noodzaak voor en vraag naar degelijke evenementenverzekeringen is de laatste jaren daarom wezenlijk gegroeid.

Minder zorgen, meer organisatieplezier
Verzekeringsmakelaar No Risk biedt om bovenstaande redenen al ruim 15 jaar een uitgebreide evenementenverzekering aan voor alle soorten evenementen, dus ook voor festivals. Door hun specialisatie in de evenementen- en entertainmentbranche kennen ze alle ins en outs en passen ze zo nodig verzekeringen aan aan de vaak wisselende behoeften van de dynamische eventbranche. Komt je artiest niet opdagen wegens ziekte of een gemiste vlucht? Loopt een festivalbezoeker ernstig letsel op? Of wordt een vergunning last-minute ingetrokken? Voor alle rampscenario’s die je liever niet wil bedenken, bieden ze dekking voor de periode voor, tijdens en zelfs na het festival.

Michiel Bredius is Specialist evenementen bij No Risk en vertelt: ‘Je krijgt naast een polis ook al onze kennis van de evenementenbranche. Bij een storm begeleiden we onze klanten bijvoorbeeld ook al voordat er schade plaatsvindt; door contact te hebben met weerdiensten en advies te geven over eventuele maatregelen die kunnen worden genomen. En voor ernstige schades zijn we 24/7 bereikbaar. We zijn vaker om 3 uur ’s nachts uit bed gebeld en naar een festivalterrein gereden om een organisator te helpen.’

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.