The+Next+Event+en+Eventbranche+Live+%2D+Mis+het+niet%21
Nieuws

The Next Event en Eventbranche Live - Mis het niet!

Zet maandag 30 mei vast in de agenda. Dan heeft EventBranche.nl een interessant event gepland voor zowel opdrachtgevers als de branche. In de Mauritskazerne in Ede kunnen we elkaar weer ontmoeten en inspiratie opdoen tijdens een event met als thema's food en duurzaamheid.

Maandag 30 mei verzamelen tientallen opdrachtgevers zich voor The Next Event. "Het is alweer even geleden dat we dit evenement konden organiseren. Maar we zijn er weer en hoe. De Mauritskazerne in Ede draait om food, duurzaamheid en beleving. En we hebben interessante sprekers op het programma staan', aldus organisator Robin van Leeuwen van EventBranche.nl. "Vanaf 16.00 uur is EventBranche Live, een netwerk-event voor de eventbranche. Voor de borrel en het netwerken worden de aanwezigen geinspireerd door keynote-speaker Hans Steenbergen van Food Inspiration."

Het inhoudelijke programma van The Next Event - het event voor opdrachtgevers - begint met een Q&A met Timo Kruft en host Sjoerd Weikamp. "Timo vertelt over De Mauritskazerne. Een bijzondere locatie op een bijzondere plek. Daarna is het woord aan Hans Steenbergen van Food Inspiration. Hij neemt de aanwezigen mee de toekomst in en schudt ze op en wakker", aldus Van Leeuwen.

Korte keten

Na deze keynote wordt er in drie korte sessies ingegaan op 'de korte keten'. Pieter Vink van Nedergroep vertelt over het belang en de waarde van een zo kort mogelijke keten van boer naar bord. Onderdeel van zijn verhaal is het experiment rond de nederbanaan, die groeit in de kas pal naast de eventlocatie, de Mauritskazerne.

Sanne Stroosnijder gaat dieper in op het verspillen van voedsel. Op dat terrein valt nog veel winst te behalen. Bij steeds meer opdrachtgevers is dit onderwerp top of mind. Sanne komt met verrassende inzichten en praktische tips. Als Program manager Food Loss and Waste Prevention verbonden aan de Wageningen Universiteit kan ze met een gerust hart een autoriteit op dit onderwerp genoemd worden.

Jaco Kuiper van Milligreens is specialist op het gebied van vertical growing. "We zien dat er verschuiving plaats vindt van dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten. Die trend is overal zichtbaar. Nu de boeren ruimte moeten maken, is het zaak deze ruimte zo goed mogelijk in te vullen. Vertical growing is een oplossing, die er voor kan zorgen dat het aantal foodmiles wordt teruggebracht. Vertical growing kan ervoor zorgen dat we gewassen dichtbij kunnen telen en niet meer hoeven in te vliegen vanaf de andere kant van de wereld. De interactieve sessie zal ook tijdens de lunch voor meer dan voldoende stof tot napraten geven", zegt Van Leeuwen.

Mis het niet!

Ben je opdrachtgever? Geef je dan hier op voor The Next Event.

Ben je onderdeel van de branche? Geef je dan hier op voor EventBranche Live.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.