Rick+Claus+en+zijn+half+pensioen%3A+een+zelfgeschreven+ode
Nieuws

Rick Claus en zijn half pensioen: een zelfgeschreven ode

Weinig mensen in de eventbranche met zo'n gulle lach, zo aimabel en loyaal als Rick Claus. "Ik kreeg een uitnodiging voor zijn half pensioen, zoals hij het zelf noemt, maar helaas had ik die dag privé verplichtingen. Omdat Rick (en zijn broer Leo) een stil fundament is onder onze branche, want hoe zijn locatie van Claus Party House naar de Claus Group doorgroeide staat symbool voor de ontwikkeling van ons vak, een ode aan de grote Claus. Maar dan wel door hem zelf geschreven...

Als persoonlijke noot: "Rick Claus en zijn team waren de locatie voor de allerlaatste FZ Brancheborrel. En toen wij doorstartten, met EventBranche.nl, stond Rick weer als eerste op de stoep om ons een duwtje in de rug te geven. Gewoon een heel fijn mens", schets Sjoerd Weikamp, de loyaliteit van Rick Claus. Bij zijn half pensioen event nam Rick Claus namelijk zelf het woord en wie zijn wij om daar iets aan te veranderen:

De vooravond van een nieuw hoofdstuk

Op de drempel van pensioen staan is als staan op de rand van een duikplank; Je hebt de trappen al beklommen, de hoogte gevoeld en nu is het tijd voor de sprong. Een leven vol avontuur en ondernemerschap. Afgelopen zondag samen met mijn vrienden mijn verjaardag gevierd, maar ook een gedeeltelijk afscheid van het werkende leven. En hoe kan dat beter dan met een dag vol bowlen, een smakelijke lunch in Barraca en een nagerecht dat geserveerd wordt met een potje voetbal van Sparta tegen Ajax. Het is ons product wat ik zelf zo leuk vind! 

Van Noordwijk naar Claus Group: 

Ik ben opgegroeid in Noordwijk aan Zee, met een jeugd die voortzette in Haarlem, atheneum op het Mendelcollege en via de Hogere Hotelschool naar de oprichting van Claus Partyhouse, ooit begonnen als de plek waar ik zelf als discjockey de platen draaide en dit groeide mede onder mijn leiding uit tot de Claus Group. Een verhaal van passie, ondernemerschap en de kunst van het entertainen. 

“Ja, ik voel me goed, uitstekend zelfs en 67! Dat moet je vieren met je vrienden. Niemand is hier uit beleefdheid uitgenodigd, dus fijn dat jullie er zijn!”

Mijn reis is met ups en downs en momenten van onmacht. De strijd met mijn broer, de splitsing, de zakelijke hoogte- en dieptepunten tijdens de pandemie - het heeft allemaal zijn sporen nagelaten. Maar het leven is een continuüm van leren, ervaren en doorgaan. En wat hebben we geweldige hoogtepunten gekend, onder andere 80 keer Relatieplanet.nl met 2000 bezoekers per keer, 3 seizoenen Nederland Muziekland, 4 seizoen Top 2000, Miss Univers, Paul de Leeuw, jubileum Willeke Alerberti, de verjaardagen van Andre van Duin, Jubileum Lee Towers, televisiedebuut Jan Smit, bijeenkomst Feestelijk Zakendoen…….en de samenwerking met Joop van der Ende enz enz en nog steeds goede relaties met allen!

Rick moest Feestelijk Zakendoen met Richard Branson:

Ouder worden: De onvermijdelijke realiteit

Opeens ben je 67, daarvoor ontvang je de AOW-brief als een onverwachte herinnering aan de tijd. Maar er is ook een dieper besef van tijdelijkheid, een waardering voor gezondheid, en de niet altijd eerlijke verdeling daarvan. Mijn vader werd slechts 51, een somber contrast dat Rick niet ontgaat.

De Toekomst: Een nieuw hoofdstuk

Met pensioen gaan is voor Rick niet het einde, maar een nieuw begin. "Ik ga langzaam stoppen, wel minderen maar ga me concentreren op expansie, financiën en wordt conciërge bij mijn eigen huis." Het is duidelijk dat mijn passie voor het leven en onze ondernemingen niet zomaar verdwijnt. Ik maak plaats voor de nieuwe generatie, maar blijft betrokken op mijn eigen voorwaarden.

Familie: Het hart van Rick’s wereld

Geen verhaal over Rick Claus zou compleet zijn zonder een ode aan zijn familie. Carola, zijn steun en toeverlaat, Mickeline en Jelrick, elk met hun eigen pad binnen en buiten de Claus Group, en Warner, wiens ambitie en hart van goud onmiskenbaar deel uit kan gaan maken van de toekomst van het bedrijf.

Advies om te Koesteren 

"Doe vooral wat je leuk vindt!" Dit advies, ooit ontvangen van een goede vriend, is nu de leidraad voor mijn leven en carrière en misschien eigenlijk altijd al geweest! 

Slotwoord: Een leven vol passie en avontuur

Mijn Half Pensioen markeert een nieuwe fase van betrokkenheid en avontuur. Ik ga me focussen op expansie en financiën.

Jullie moeten samen met elkaar de rest gaan doen! Zonder jullie is het ook helemaal niet leuk! Ik prijs me gelukkig met dit team van de Claus Group, ik ben trots op Claus Hoofddorp, op Courtyard by Marriott en de CLAUS GROUP!”

Bij niemand is het leven rozengeur en maneschijn. Soms zijn er uitdagingen en moeilijke momenten. Maar weet je, ik heb geleerd om te relativeren. Ik ben gezegend met een goede gezondheid en een geweldige familie. Ik kijk vooruit en concentreer me op de positieve aspecten van het leven.

Dus laten we vandaag proosten op het leven, op ons Claus Team en de mooie momenten die nog komen gaan. 

Rick ClausOver de Claus Group:
Claus Group bestaat uit de locatie Claus met Claus Events, Claus Bowling, BARRACA Rodizio Grill & Bar en het 4-sterrenhotel Courtyard by Marriott Amsterdam Airport met 270 kamers. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.