Nieuw+bij+de+Gouden+Giraffe+Event+Awards%3A+de+Groene+Giraffe
Nieuws

Nieuw bij de Gouden Giraffe Event Awards: de Groene Giraffe

Voor het eerst in de geschiedenis wordt op maandag 3 april de Groene Giraffe uitgereikt tijdens de Gouden Giraffe Award in de TheaterHangaar in Katwijk. Deze nieuwe award gaat naar het meest duurzame evenement.

Tot 6 maart kunnen bureau's, organisatoren en opdrachtgevers hun event inschrijven voor de Gouden Giraffe verkiezing. De prijzen voor het beste op het gebied van live communicatie en experience marketing worden dit jaar voor het eerst na de pandemie weer feestelijk uitgereikt tijdens een spetterende awardshow. Dit jaar is de TheaterHangaar in Katwijk de locatie waar de felbegeerde awards vergeven worden. Voor het eerst dit jaar zijn er ook prijzen voor de tweede en derde plek per categorie.

Er zijn awards te winnen in zes verschillende categorieën:

  • Brand Events
  • Beurzen
  • Congressen & Kennisevents
  • Interne Events & Teambuilding
  • Relatie Events & Community Events
  • PR & Mediawaarde

Daarnaast wordt ook dit jaar weer de Gouden Giraffe Publieksprijs uitgereikt voor het meest creatieve concept. Studenten van vijf verschillende eventopleidingen kennen tot slot de Next Generation Award toe aan de case, die volgens hen de meeste impact heeft.

Groene Giraffe 

Nieuw is de Groene Giraffe. "Dit jaar is het jaar van Duurzaam LIVE Contact. In onze hele samenleving wordt duurzaamheid steeds belangrijker en geen merk, bedrijf of overige organisatie die niet in haar missie, visie of beleidsplan duurzaamheid in alles heeft opgenomen. Op het gebied van live communicatie en experience marketing is duurzaamheid al jaren een belangrijk thema, maar 2023 wordt het jaar van geen woorden maar daden. De volgende logische stap is dan ook een onderscheiding, de Groene Giraffe, voor het meest duurzame event van Nederland", aldus Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl, organisator van de Gouden Giraffe-verkiezing.

Gouden Giraffe Innovatie Award

Ook nieuw is de Gouden Giraffe Innovatie Award. "Nederland staat wereldwijd hoog aangeschreven als het gaat om het niveau van live communicatie en experience marketing. Een van de doelstellingen van de Gouden Giraffe verkiezing is de kwaliteit van events nog verder op te schroeven. Innovatie is daarbij ontzettend belangrijk. Vandaar dat we voortaan ook de Gouden Giraffe Innovatie Award uitreiken", aldus Weikamp.

Jury
De jury van de Gouden Giraffe bestaat uit onafhankelijke eventmarketeers, communicatieprofessionals, eventcollega's met een wetenschappelijke achtergrond uit de branche. Weten wie er in de jury zitten? Kijk dan hier.

Inschrijven en tikcets awardshow

Events die hebben plaats gevonden tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 kunnen meedoen aan de Gouden Giraffe-verkiezing. De voorwaarden en het inschrijfformulier vind je hier.

Misschien heb je geen case om in te schrijven, maar wil je wel kennis opdoen en geïnspireerd worden. Bestel dan hier tickets voor de Gouden Giraffe. Je kunt aanwezig zijn bij het middagprogramma 'Learn from the Best'. Hier pitchen de deelnemers hun case voor de jury. Ook kun je aanwezig zijn bij de spectaculaire awardshow met de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Giraffes.

 

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.