Networktables+verder+als+Krowden%3A+crowd+betrekken+en+verbinden
Nieuws

Networktables verder als Krowden: crowd betrekken en verbinden

De Nederlandse softwaretool voor eventorganisatoren NetworkTables.com veroverde de afgelopen jaren de internationale eventbranche. De tool gaat nu verder als Krowden. NetworkTables.com herpositioneert zich als Krowden om de event matchmaking en app markt te ontwrichten, is de heldere boodschap achter de rebranding.

Krowden, een softwaretool voor evenementenorganisatoren, kondigt met trots de rebranding van zijn voorgaande naam, NetworkTables.com, aan. De oorsprong van de nieuwe naam, Krowden, is ‘netwerk’ aan de andere kant, en het doel is om organisatoren van evenementen te helpen hun “crowds” te betrekken en te verbinden.

Krowden is ontworpen om event-organisatoren te helpen tijd en geld te besparen door slimme matchmaking van bezoekers, tools voor het managen van agenda's en een toonaangevend community platform dat “Always-On” is, om de efficiëntie van evenementen te verhogen en de kosten te verlagen. De intuïtieve gebruikersinterface biedt een uitgebreide reeks functies waarmee organisatoren van evenementen hun evenementen gemakkelijk kunnen beheren. Klanten zijn managers van grote congressen, beurzen en verenigingen verspreid over 42 landen.

Self-service event community
Terwijl het bedrijf in 2014 de unieke innovatie introduceerde om “jezelf visueel vooraf te placeren aan rondetafelgesprekken voordat je een evenement bijwoont”, heeft het de afgelopen jaren twee nieuwe succesvolle innovaties gelanceerd. Het concept van Topic Based Matchmaking waarbij deelnemers 1-op-1 ontmoetingen of groepsdiscussies plannen op basis van onderwerpen. Plus het concept van Always-On-evenementen: event communities die nooit stoppen. Het creëren van “een self-service event community waarin leden hun eigen mini-kennissessies creëren”. Volgens oprichter Matthijs Otto ontwrichten ze op deze manier de event matchmaking en event community platform markt met concepten die 10x betere resultaten opleveren.

“We zijn letterlijk voorbij onze bedrijfsnaam gegroeid. De naam Krowden weerspiegelt precies wat we de afgelopen 9 jaar als bedrijf zijn geworden: we zijn wereldexperts geworden in het verbinden van menigten, en niet alleen aan tafels. Je kunt ons een tool noemen, of een manier van verbinden. De ervaring die we hebben opgedaan en de hyperfocus op één specifiek ding, namelijk ‘netwerken’, maakt ons de beste op de markt” – Matthijs Otto, CEO en oprichter, Krowden.

 

Integratie en groei van evenemententechnologie Na een groei door de pre, tijdens en na de covid-periode ziet het bedrijf een zonnige toekomst voor zich. Het bedrijf ervaart momenteel een enorme vraag van event agencies, event-apps, ticketing platforms en event branding bedrijven die de slimme oplossingen van Krowden in hun aanbod integreren en whitelabelen. “In de event-tech markt voor event matchmaking geeft deze nichestrategie ons een unieke positie ten opzichte van elke concurrentie die zich te veel richt op alles-in-één oplossingen. Ze kunnen jaren besparen met onze embedded oplossing die ze binnen enkele minuten kunnen integreren.” - Matthijs Otto, CEO & oprichter, Krowden.

Over het platform
De functies van het platform omvatten een krachtig geautomatiseerd e-mailsysteem, een robuust systeem voor het bijhouden van aanwezigheid, geïntegreerde connectiviteit met Zapier om processen te versnellen met 5000+ integraties, en een reeks van analyse-en rapportagetools om organisatoren van evenementen gedetailleerd inzicht te geven in hun evenementen.

  • Krowden biedt ook een breed scala aan maatwerk mogelijkheden, waardoor eventorganisatoren hun evenementen kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften.
  • Het platform biedt organisatoren van evenementen ook de mogelijkheid om hun evenementen in meerdere talen te beheren, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans, Nederlands, Italiaans en Chinees.
  • Naast de technische oplossingen biedt Krowden ook een breed scala aan ondersteuning- en adviesdiensten voor evenementenorganisatoren. 
  • Krowden is beschikbaar voor organisatoren van evenementen wereldwijd.
© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.