Kebab+met+een+missie
Nieuws

Kebab met een missie

De evolutie van festivalvoer is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan!

Van podium naar podium ronddwalen op festivals maakt hongerig. Dan is het extra fijn dat de evolutie van festivalvoer de laatste jaren met sprongen vooruit is gegaan - zowel qua smaakbeleving als duurzaamheid. De foodtrucks van Karma Kebab zijn inmiddels op menig festivalterrein te spotten. Karma Kebab mede-oprichter Ivo Pauw neemt ons mee naar hoe het vier jaar geleden begon. 

De ideale nachtsnack 

Het is 2018 wanneer chef Pascal Labrie - de andere helft van Karma Kebab en een bekende duurzaamheidskok - door Lowlands wordt uitgedaagd om de meest duurzame midnight snack van de wereld te ontwikkelen. Zijn gedachtegang bewoog van ‘nacht’ naar ‘bier’ en vanuit daar kwam hij uit op shoarma - ook wel kebab. Maar hoe verander je deze publieksliefhebber van een product dat voornamelijk draait om vlees naar iets superduurzaams, zonder gebruik te maken van sojaproducten die uit oerbossen worden geïmporteerd? 

Ivo: ‘Pascal kwam uit op de knolselderij, die in Nederland in overvloed verkrijgbaar is. Karma Kebab wordt volledig gemaakt met ingrediënten van Nederlandse bodem. We zijn ook B-Corp gecertificeerd, dus we moeten op verschillende vlakken aan strenge eisen voldoen op het gebied van duurzaamheid en social impact. Maar dat is ook precies wat we willen! We willen graag ons steentje bijdragen aan een betere planeet, zodat de consument ongestoord kan genieten van ons eten – zonder schuldgevoel en zonder erover na te hoeven denken. Het woord ‘karma’ zit niet voor niks in de naam.’

Een groeiend imperium

De Lowlands-pilot pakte beter uit dan verwacht; binnen een dag was de hele voorraad uitverkocht en moest het team als een gek bijproduceren voor de resterende dagen van het festival. Vier jaar later bedienen ze vanuit 9 foodtrucks de grootste festivals in Nederland, België en Denemarken en zijn de eerste stappen gezet om festivalgebied in Duitsland te veroveren. Met hun in 2022 geopende flagshipstore in Utrecht breiden ze het Karma Kebab imperium verder uit, onder andere met een evenementenruimte van maar liefst 2000m2, die ook verhuurd wordt voor zakelijk gebruik. 
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.