Eventmarketing+grootste+stijger+binnen+marketingbudget+onderzoek
Nieuws

Eventmarketing grootste stijger binnen marketingbudget onderzoek

Ook al is de situatie in het Verenigd Koninkrijk eigenlijk al lange tijd niet vergelijkbaar met de Nederlandse economie, toch blijkt het IPA Bellwether onderzoek naar marketingbudgetten een prima benchmark. Dus is het goed om te concluderen dat wederom van alle marketingbudgetten het budget voor events het snelst blijft groeien. En de budgetverwachtingen? Die zijn nog veel positiever.

Het IPA Bellwether onderzoek ondervraagt marketeers en budgetverantwoordelijken binnen grote Britse bedrijven. Daarbij wordt op basis van het onderzoek het budget per marketingtak 'bijgesteld''. Dat zag er in Q4 van 2022 als volgt uit:

1. Eventmarketing +5.7 procent
2. Massa media +4.4 procent
3. Direct marketing -0.6 procent
4. PR -1.9 procent
5. Sales promotie -4.0 procent
6. Markt onderzoek -8.8 procent

De vooruitzichten voor marketingbudgetten in het boekjaar 2023/24 zijn sterk positief, zo blijkt uit voorlopige gegevens van onze Bellwether-panelleden. Een groot deel van de ondervraagde bedrijven (39,5%) verwacht dat de totale marketingbudgetten in 2023/24 hoger zullen zijn, terwijl slechts 15,3% bezuinigingen verwacht. Dit leidde tot een sterk positief nettosaldo van +24,2%.

Groeiverwachting eventmarketing: 18 procent
Uit de voorlopige gegevens blijkt dat in alle zeven brede Bellwether-categorieën sprake is van optimisme over de budgetten. De groeiverwachtingen waren het sterkst voor evenementen (nettosaldo van +18,0%), omdat bedrijven hun inspanningen voortzetten om bestaande klanten en prospects opnieuw persoonlijk te benaderen.In het onderzoek over Q3 van 2022 was het eventmarketing budget nog de enige tak van marketingsport die een groei zag. Zo zag dat er het vorige kwartaal uit:

Onderzoek naar marketingbudget Q3 - 2022

  • Totaal marketingbudget: +2,1 procent
     
  • Eventmarketing: +4,5 procent
  • Direct marketing: -0,6 procent
  • Main Media advertising: -3,1 procent
  • Markt onderzoek: -4,1 procent
  • PR: -4,8 procent
  • Sales promotie: -7,5 procent
  • Overig: -10,5 procent
© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.