Eventmanagers+BBB+stuiteren+%27the+day+after%27+nog+op+adrenaline
Nieuws

Eventmanagers BBB stuiteren 'the day after' nog op adrenaline

"What the fuck is hier gebeurd?!" Zo leidde BBB-aanvoerster Caroline van der Plas haar overwinningsspeech in. Dat was al laat op de avond toen een feestelijke uitvoering van het nummer 'Sweet Caroline' de aanwezigen nog verder in extase had gebracht. "Dit was niet normaal. Wat een feest." Eventmanagers Romy van Zijl en Corine Berkel stuiteren na twee uurtjes slaap nog van de adrenaline. Ruim een half jaar geleden kwam het verzoek binnen om de verkiezingsbijeenkomst voor de BBB te organiseren. Wisten zij veel ...

Van 0 naar 100. Dat is de korte samenvatting van de geschiedenis van de BBB. "Het inschakelen van eventmanagers voor de verkiezingsbijeenkomst was al een stap. Het was duidelijk dat de BBB anders is, dan bijvoorbeeld het CDA of de VVD die al veel vaker een verkiezingsbijeenkomst hebben georganiseerd", aldus Romy van Zijl van Romy Regelt. Zij kreeg in september vorig jaar van de partijvoorzitter de vraag de bijeenkomst voor de BBB te organiseren.

Vanaf dat moment raakte de BBB in een stroomversnelling. Dat hield in dat de verwachtingen voor wat betreft de verkiezingsbijeenkomst steeds naar boven moesten worden bijgesteld. Romy zocht de samenwerking met Corine Berkel, managing director van Mood Concepts, omdat de bijeenkomst door de groeiende populariteit van de BBB een event werd met nationale exposure.

Loslaten draaiboek

De laatste weken-  en zeker de laatste dagen - waren een doldwaas avontuur. Met Boode in Bathmen hadden Romy en Corine een locatie uitgezocht met verschillende zalen. "Boode is een locatie met uitstraling en verschillende zalen, waardoor je flexibel bent en goed kunt opschalen", aldus Romy van Zijl. 

De grote uitdaging met het organiseren van een verkiezingsbijeenkomst is dat het lastig is een strak draaiboek te maken. "We hebben een aantal ankerpunten gepland. Die momenten geven het nodige houvast. Maar ja, zelfs bij de NOS hebben ze na 22.00 uur het draaiboek losgelaten."

Hoe spontaan en feestelijk de bijeenkomst ook leek, de eventmanagers hadden de regie en controle. "Met Caroline hebben we natuurlijk een boegbeeld, waar je alleen maar van kunt dromen. We hebben de avond goed gepland en ook bepaalde onderdelen van tevoren gerepeteerd. De overwinningsspeech is bijvoorbeeld bewust laat op de avond gepland, bewust na D66 en de VVD. Dat pakte heel goed uit. Het werd de apotheose van een fantastische verkiezingsavond", aldus Corine Berkel.

Media faciliteren

Bij een dergelijke bijeenkomst is veiligheid een belangrijk onderdeel. "Dat was goed geregeld met de politie." De toestroom aan media was ook een uitdaging. "Het waren niet alleen de nationale media, maar ook cameraploegen uit het buitenland. Je wilt de media optimaal faciliteren. Vanochtend heb ik de beelden teruggekeken en dan denk ik dat dat heel goed is gelukt. Caroline is natuurlijk ook ijzersterk voor de camera."

Romy van Zijl en Corine Berkel kijken met een trots gevoel terug op dit avontuur. Wat hebben ze van deze reis geleerd? Het blijft even stil. Romy: "Vraag dat op een later tijdstip nog eens. Woensdag 15 maart is met geen pen te beschrijven." Corine vult aan: "Hoe gaaf is het dat we ondanks alle onvermijdelijke hectiek de opdrachtgever zo hebben kunnen ontzorgen. Potverdorie, wat is dit gaaf. Dit smaakt naar meer."

  Romy van Zijl (links) en Corine Berkel leidden het overwinningsfeest van BBB in goede banen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.