De+vijf+grootste+misverstanden+rondom+de+Gouden+Giraffe+Event+Awards
Nieuws

De vijf grootste misverstanden rondom de Gouden Giraffe Event Awards

Je zult er maar onderdeel van zijn: die branche, die 2,5 jaar lang tot stilstand kwam, maar juist ook enorm doorgroeide. De krachtigste marketing- en communicatietool die er is, waar zo ontzettend naar gehunkerd werd. Live communicatie. Experience marketing. Evenementen in de marcom-mix en dan nu: de award show voor de beste events van Nederland. Dan doe je mee, toch? Maar er zijn blijkbaar wat misverstanden rondom de Gouden Giraffe. die tackelen we graag voor je.

Terwijl het aantal inschrijvingen voor de Gouden Giraffe Event Awards 2023 rustig maar zeker richting de 40 cases gaat, krijgen we ook wel eens redenen om niet in te schrijven, waarvan wij denken: hmmm, volgens ons klopt dat niet. We hebben 5 redenen die we de laatste jaren wel eens hoorden op een rij gezet en geprobeerd ze zo objectief mogelijk te tackelen. 

Robin van Leeuwen, namens organisator EventBranche.nl: "Het is natuurlijk aan ieder bureau, iedere locatie, iedere opdrachtgever, merk, corporate of overheidsinstelling om wel of niet mee te doen. Wel mee doen, betekent in ieder geval dat jouw event vol in de spotlights komt te staan en dat je op maandag 3 april in Hangaar2 en de TheaterHangaar letterlijk het podium krijgt en pakt. Hoor je bij de winnaars dan doet de Gouden Giraffe echt iets met je: als merk, bedrijf of organisatie laat je zien dat jij als geen ander weet hoe je mensen, klanten, relaties, collega's kunt raken en bewegen en als bureau of eventbedrijf is er eeuwige roem. En toch zijn er wat misverstanden, sta ons toe die weg te halen."

1. Alleen grote merken, bekende organisaties of bedrijven winnen
Er wordt op geen enkele manier bij de jurering een plus of een min gegeven op basis van bekendheid, grote of welke andere merk-, bedrijf- of organisatie-kernmerk dan ook. Kijk bijvoorbeeld naar de winnaars van de laatste Gouden Giraffe, dan zie je dat de winnende merken/opdrachtgevers variëren van VillaVibes tot Rabobank, van Lely tot het ministerie van Buitenlandse Zaken en van MPI tot TP Vision Europe.

2. Alleen events met grote budgetten maken kans
Een groot misverstand. In de loop der jaren wonnen evenementen met kleine budgetten en evenementen met soms miljoenen aan budget. Steeds weer kijkt de jury naar een mix: creativiteit, innovaties, onderscheidende keuzes, slimme strategie/traject, concept, duurzame oplossingen en uiteindelijk de impact en het effect, of ook wel het behalen van de doelstelling(en).

3. Het zijn altijd de bekende bureaus die winnen
Buiten kijf: een aantal bureaus doet jaarlijks mee. Dat vergroot natuurlijk de kans een keer te winnen. Maar het is zeker niet zo dat louter bekende bureaus winnen. Sterker nog door de winst is een aantal bureaus bekend geworden. Afgelopen editie won D&B Eventmarketing, een bekende naam, dat geldt ook voor Verwiel – the creative agency, maar wat te denken van BEE Agency, The Groundbreakers, Plugged Live Shows of de teams van MPI Nederland en Leiden Marketing.

4. De Gouden Giraffe draait alleen nog maar om impact en effect
Vroeger, een heel aantal jaren geleden, waren de categorieen van de Gouden Giraffe Event Awards heel anders ingedeeld. Toen won je in de categorie creatief, of duurzaam of effectief. Nu het live deel, de experience, zo'n grote en belangrijke speler is geworden in de marketing en communicatie van organisaties moet de Giraffe zich wel focussen op het effect, de impact en het behalen van doelstellingen. Dat betekent absoluut niet dat er niet gekeken wordt naar creativiteit, innovaties, duurzame oplossingen, omdenken en alle andere keuzes die ons vak zo mooi maken. Die onderdelen zijn een voorwaarde om tot effect te komen voor de opdrachtgever. En om die basis wel altijd te blijven eren, zijn er al jaren publieks en special prijzen voor creativiteit, innovatie en dit jaar ook voor duurzame events. 

5. De jury is niet onafhankelijk
In de afgelopen jaren is de Gouden Giraffe Jury van merendeel branchegenoten (bureaus, locaties, etc) getransformeerd naar een jury vol marketeers en communicatieprofessionals. Van Politie.nl tot BOL.com en van NN Group, DPG Media, Rijkswaterstaat tot Capgemini. Daar spelen geen dubbele agenda's, belangen of voorkeuren een rol. Als er al op welke manier betrokkenheid is van een jury bij een ingediend project dan jureert het jurylid bij die case niet. Een zeer eerlijk juryproces zonder belangenverstrengeling.

INSCHRIJVEN:


 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.