De+Mauritskazerne+in+Ede+het+toneel+voor+The+Next+Event
Nieuws

De Mauritskazerne in Ede het toneel voor The Next Event

The Next Event – het kennis- en netwerkevent georganiseerd door EventBranche.nl - is terug! Toonaangevende sprekers en inspirerende ondernemers delen op maandag 30 mei hun kennis en expertise in de Mauritskazerne in Ede, in het hart van Food Valley. Deze duurzame eventlocatie van Next Venue is ‘the place to be’ voor elk event dat een link heeft met food. Het zal je daarom niet verbazen dat ‘food’ de rode draad is van The Next Event.

De Mauritskazerne is een van de evenementenlocaties van Next Venue, aanbieder van eventlocaties door heel Nederland. Wie kent niet het prachtige Kasteel Schaffelaar in Barneveld en de Rijtuigenloods in Amersfoort? Dit zijn ook eventlocaties van Next Venue.

Luchtafweer

De Mauritskazerne werd in 1904 samen met de naastgelegen Johan Willem Friso kazerne gebouwd. Voorafgaand aan de beide wereldoorlogen deden de kazernes dienst als onderkomen voor soldaten die waren opgeroepen in het kader van de mobilisatie. Na de oorlog verbleven de Canadezen nog enige tijd in de kazerne, die daarna dienst deed als locatie voor de opleiding gewondenverzorger en later de opleiding voor luchtafweer. In 2011 deed Defensie het complex over aan de gemeente Ede.

Next Venue heeft de Mauritskazerne omgetoverd een multifuctionele en duurzame evenementenlocatie, waar zowel kleine als grote groepen terecht kunnen. “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in alle locatie van Next Venue. Duurzaamheid zit ons in het bloed. Dat komt heel duidelijk naar voren bij De Mauritskazerne. Dat geldt voor het gebouw, maar ook voor het totaalconcept op deze locatie. Wij zijn het bruisende hart van Food Valley. Als het aan mij ligt, denkt iedereen die een evenement organiseert dat raakt aan het onderwerp food, gelijk aan de Mauritskazerne in Ede”, aldus Marleen de Kruijff van Next Venue.

Korte keten

De Mauritskazerne werkt nauw samen met boeren in de omgeving. “Wij werken met een korte keten. We kopen direct bij de boer. Aan deze partners zijn wel eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid. De tussenhandel is er tussenuit en daardoor kunnen wij de boeren een faire prijs betalen voor hun producten.”

Daar houdt het verhaal van De Mauritskazerne niet op. De leveranciers zijn nauw bij de locatie betrokken. Ze leveren veelal persoonlijk hun producten, kunnen gasten tijdens events uitleg geven en specialiteiten laten proeven. Zo wordt  van alle kanten vorm gegeven aan de unieke experience van de locatie.

In de kazerne zijn ook een studio en een evenementen-keuken gevestigd. De studio wordt gebruikt voor opnames en uitzendingen voor foodprogramma’s. “Denk daarbij niet aan de doorsnee programma’s. Wij zien graag partijen die onderscheidend zijn. Food Inspiration van Hans Steenbergen is zo’n voorbeeld. Deze food-influencer is tevens de keynote speaker tijdens The Next Event op maandag 30 mei.

De keuken is eveneens een bijzonderheid. “Hier kunnen workshops worden gehouden en product-presentaties worden gegeven. We gaan hier bijvoorbeeld ook gasten laten ervaren wat het verschil is in smaak en bereiding tussen supermarkt-producten en biologische producten”, aldus De Kruijff.

Food en Experience komen op tal van manieren samen in De Mauritskazerne. Aan de voorzijde van de kazerne worden bijvoorbeeld ruimten verhuurd aan partijen, die iets met food hebben. “Denk daarbij aan een communicatie, of marketingbureau of aan partijen actief in de dienstverlening in de agrarische sector. Je kunt je voorstellen dat er binnen zo’n setting tal van kruisbestuivingen gaan plaats vinden. Het wordt zonder twijfel een inspirerende plek.”

Lepel Olvarit

Bovenal is De Mauritskazerne een evenementenlocatie voor klein en grote gezelschappen tot wel 350 gasten. “Los van de locatie kunnen we informatie, educatie en entertainment bieden. Nee, we zijn niet belerend; het moet vooral leuk zijn. We gaan gasten verrassen, inspireren. Een voorbeeld uit de praktijk: er is een introductie van een nieuw model auto. De gasten worden ontvangen met een kopje koffie. De koffie drinken ze op en het kopje kunnen ze opeten. Of ze krijgen een prachtig opgemaakte amuselepel. Als de gasten hun mening hebben gegeven, gaan we ze vertellen dat ze een hapje Olvarit hebben gegeten met een garnering met een geconcentreerde smaak, afkomstig van een van onze partners die gespecialiseerd is in vertical growing.”

De Mauritskazerne is in tal van opzichten een verrassende en inspirerende locatie. Meer informatie vind je op de site van Next Venue. Je kunt het ook zelf ervaren als bezoeker van The Next Event op maandag 30 mei. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor het ochtendprogramma (opdrachtgevers) en voor de middagsessie (branche).

Bezoek The Next Event

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.