Gouden+Giraffe+%2D+Deloitte+Homebase%7CRE%3ACONNECT
Cases

Gouden Giraffe - Deloitte Homebase|RE:CONNECT

Tijdens de Gouden Giraffe Event Award verkiezing op maandag 3 april behoort Deloitte Homebase (IINI) tot de kanshebbers. Na de pandemie was het weer tijd om echt met elkaar te connecten. En dat werd gedaan tijdens een tweedaags festival met impact.

Deloitte Homebase|RE:CONNECT was een tweedaags festival dat plaatsvond in 2022 op het festivalterrein Thuishaven in Amsterdam voor meer dan 3000 Nederlandse medewerkers van Deloitte Nederland. Zij kwamen samen om opnieuw te verbinding te maken met elkaar en met het bedrijf. In de setting van een festival werd een combinatie gemaakt tussen plezier en inhoud. Er waren meer dan 25 experiences rondom drie belangrijke thema’s:
Shared Passions, Embodying Purpose en Catching-Up. Naast het fysieke festival was er ook twee dagen lang The Beat Radio Show, een eigen festival radioprogramma als aanvulling op het live programma.

Doelstellingen

Deloitte omschreef drie hoofddoelen:
* Connect
* Inform and inspire
* Company pride

Een van de hoofddoelen van het tweedaags festival was om de collega’s van Deloitte een event te geven waarbij zij met elkaar zouden kunnen re-connecten. Vanuit de medewerkers was die behoefte er ook echt, na een tijdlang thuis en hybride te hebben gewerkt.
De connectie moest dus weer worden gemaakt; tussen de collega’s onderling én met Deloitte. En daar staat Deloitte ook voor: Connect for Impact. Naast een vernieuwde connectie met collega’s, was het ook belangrijk dat de medewerkers van Deloitte weer verbonden zouden worden met het bedrijfs-DNA. Informeren en inspireren op het gebied van de strategische waarden: wie zijn we en waar staan we voor? Daarnaast moest de company pride een boost krijgen; voor oude maar vooral ook voor de 5% nieuwe medewerkers die tijdens corona bij Deloitte waren komen werken was dit belangrijk.

Impact

Binnen een week hadden 2000 werknemers zich al aangemeld; het event had dus een enthousiasmerende werking. Met een KPI van 42,5% deelname (3,000 employees), en uiteindelijk 3440 deelnemende werknemers, is het festival voor Deloitte een groot succes geweest.

Deloitte Homebase begon als een eenmalig event na de pandemie, maar wordt nu een terugkerend jaarlijks event met een vast format. Dat is in ieder geval al een mooi resultaat; het concept heeft goed gewerkt en wordt doorgezet.

Deloitte geeft aan daar trots op te zijn; dat ze samen met IINII in staat zijn om een veilige plek te creëren, een thuishaven, waarin collega’s persoonlijke kunnen verbinden met elkaar en waar ze zichzelf konden zijn. Dat Deloitte Homebase ook een plek is geworden waar ze meer kunnen leren over het bedrijf, het doel en waar ze voor staat, is van grote betekenis voor Deloitte. Deloitte Homebase zal ook voor de komende edities de veilige thuishaven zijn die het in 2022 is geweest.

In de survey die is gehouden na afloop van het event, gaf 94% van de deelnemers aan dat ze dit event prefereerden boven de digitale townhall meetings van de jaren ervoor. 90% van de medewerkers gaf aan dat ze door Deloitte Homebase een beter begrip hebben gekregen van Deloitte, de identiteit van het bedrijf en waar ze voor staat. Meer dan 96% van alle deelnemers gaf aan dat ze bij de volgende Deloitte Homebase in 2023 aanwezig zouden
zijn. Het event werd dus erg gewaardeerd bij de werknemers van Deloitte.De Gouden Giraffe Event Awards 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door deze eventhelden:

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.