Case+Hoppenbrouwers+Techniek%3A+Van+crisiscommunicatie+tot+boekpresentatie
Cases

Case Hoppenbrouwers Techniek: Van crisiscommunicatie tot boekpresentatie

Hoe maak je van iets negatiefs iets positiefs? Menig schrijver van een zelfhulpboek kan een voorbeeld nemen aan Hoppenbrouwers Techniek. Deze technische dienstverlener werd in 2021 gehackt. Met grote gevolgen. Ondanks de pijn besloot het bedrijf openheid te geven en de ervaring te delen, opdat andere bedrijven zich meer bewust worden van de risico's. Een bijzondere 'omdenk-case', die in de race is voor de Gouden Giraffe 2023 in de categorie Congressen en kennisevents.

Hoppenbrouwers Techniek is een technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt.  Het bedrijf begon ruim 100 jaar geleden als eenmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit twintig vestigingen in Nederland elektronische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. 

Cyberaanval

Het bedrijf werd het slachtoffer van een cyberaanval met flinke gevolgen. Waar andere bedrijven een dergelijke ervaring het liefst binnenskamers zouden houden, besloot Hoppenbrouwers Techniek er in volle openheid mee naar buiten te treden met als doel andere bedrijven te waarschuwen en meer bewustwording te kweken voor de impact van een dergelijke cyberaanval.

De openheid leidde tot veel verzoeken voor presentaties en interviews. De belangstelling werd op zeker moment zo groot dat besloten werd een boek te schrijven. Dat boek werd gepresenteerd op 14 september 2022. Als onderdeel van het programma werd ook een kennissessie gehouden met experts uit het veld. Tijdens een interactief programma werd waardevolle informatie gedeeld over de wereld van cybercriminaliteit. 

Veel exposure

De belangstelling voor zowel het boek als het kennisevent waren boven verwachting groot. Meerdere landelijke media en liefst 23 regionale media besteedden aandacht aan het boek en event. Het boek werd 2368 keer gedownload en er werden ruim dertig presentaties verzorgd bij netwerken en ondernemersverenigingen. Deze hele case leverde de Hoppenbrouwers Techniek veel positieve pers en exposure op. Tot op de dag van vandaag komen er nog steeds aanvragen binnen voor presentaties en interviews. Hiermee heeft deze technisch dienstverlener bewezen ook de techniek van het omdenken tot in finesse te beheersen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.