Pakhuis+West+klaar+voor+zakelijke+markt+na+grootschalige+werkzaamheden
Nieuws

Pakhuis West klaar voor zakelijke markt na grootschalige werkzaamheden

EVENEMENTENLOCATIE - Na zeven maanden werken aan de zalen en het terras is Pakhuis West in Amsterdam meer dan ooit klaar voor de zakelijke markt. De 2000 vierkante meter aan evenementenruimte heeft zijn rauwe, industriële stijl behouden, maar is in zijn geheel opgefrist en aangekleed. Daarnaast is er extra verlichting toegevoegd aan de zalen en is het buitenterrein omgetoverd tot een gezellig terras.

De vroegere pindabranderij heeft na zijn opening in 2014 al vele upgrades gekregen, maar deze keer is er extra uitgepakt om de zakelijke markt nog beter te kunnen bedienen. Alle zalen hebben een opfrisbeurt gekregen. Van nieuwe vloeren, muren en meubilair tot verse lagen verf en aankleding. Elk hoekje en gaatje van de locatie is aangepakt zonder het industriële en rauwe karakter van Pakhuis West te verliezen.

Ook ruimtes als de Rokerij en de Lounge hebben een nieuwe look gekregen. 'We vinden het belangrijk dat er tevens ruimtes in de locatie zijn waar je je meteen thuis voelt, deze ruimtes hebben dan ook een echte huiskamer look en feel gekregen', verteld Marjorie Verlaan. De ruimtes worden vooral ingezet als break-out ruimte voor intieme sessies, als sprekerslounge of voor de kleinere vergaderingen.

Om de vernieuwde locatie te presenteren werden verschillende bedrijven uitgenodigd voor een speciale presentatie afgelopen 13 juli. Tijdens deze middag werden gasten onthaald met een welkomstdrankje, stonden er hapjes op tafel en konden zij wat lekkers halen bij de foodtruck. Na een interactieve sessie met Duncan Stutterheim werden de gasten naar de Grote Zaal begeleidt waar ze een voorproefje van de mogelijkheden kregen.

Na een videopresentatie, Tableau Vivant en feest inclusief confetti kon iedereen rustig bijkletsen in de Tegelhal onder het genot van verschillende hapjes en drankjes. “Tijdens de opening van Pakhuis West werden we verrast met shows en liet het volledig zien wat er allemaal mogelijk is”, laat Gerben van Tosti Creative weten. Naast de borrel konden er foto’s gemaakt worden bij de green screen en bij het verlaten kreeg iedereen het ID&T boek mee. De reacties liegen er niet om. Marcel Schouten vertelt bijvoorbeeld dat hij eerder klanten liet weten dat ze naar een rauwe locatie gingen. “Maar dat is nu echt niet meer nodig! Nog steeds hetzelfde industriële karakter maar passender bij de zakelijke klant”, zegt hij.

Ook Titia en Michelle van de FD Mediagroep zijn enthousiast. 'Wat is het opgeknapt! Het is echt een mooie ruimte geworden, lekker veelzijdig', vertellen ze. Sommigen zijn er voor het eerst, maar Annemieke van Under Armour kent de locatie van een jaar eerder. 'Het verschil met een jaar geleden is echt enorm. Mooie afwerking van deze industriële locatie', laat zij weten.

Pakhuis West laat weten erg tevreden te zijn met het resultaat. Marjorie Verlaan verteld, 'Het is echt alleen nog de laatste puntjes op de i zetten, zoals een schilderijtje hangen in de Lounge of ergens een lampje in draaien. Het grotere werk is nu echt klaar, wij zijn er klaar voor!'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.