Opvallend%3A+The+Wall+langs+de+A2+wordt+evenementenlocatie
Nieuws

Opvallend: The Wall langs de A2 wordt evenementenlocatie

INDUSTRIËLE EVENEMENTENLOCATIE - Het is één van de meest opvallende gebouwen langs de Nederlandse snelwegen: The Wall aan de A2 bij Utrecht. Het gebouw staat al een aantal jaren leeg, maar krijgt nu eindelijk een bestemming: The Wall wordt een diner- en eventlocatie.

Nederland krijgt een nieuwe landelijke belevenis. Megapand The Wall, het grote rode gebouw langs rijksweg A2 bij Utrecht, wordt nieuw leven ingeblazen. In het kenmerkende megapand opent nog deze maand een nieuwe diner- en eventlocatie. Het is de eerste keer sinds de oplevering in 2008 dat er iets voor een langere periode wordt georganiseerd in deze 'slapende reus' van 63.000 vierkante meter.

'We gaan het licht aan doen', zegt producent Bram van der Vorst van Dinner in Motion. 


The Wall werd in 2008 opgeleverd, maar het had voornamelijk door de crisis moeite om een groot deel van de totaal 63.000 vierkante meter oppervlakte te verhuren. Sinds dit jaar neemt de belangstelling toe. 'De winkelpanden zitten vol en ook voor de overige ruimtes is steeds meer belangstelling', zegt Diederik de Geus van eigenaar Propertize. 'Ook heeft het geholpen dat de gemeente Utrecht het bestemmingsplan rondom The Wall licht verbreed en verduidelijkt heeft.'

Ook voor evenementen
Dinner in Motion (DIM) is het eerste niet-retailbedrijf dat zich in The Wall vestigt. DIM huurt 2300 vierkante meter. De helft van deze oppervlakte wordt gebruikt voor Dinner in Motion, de andere helft is bestemd voor evenementen. De onderneming kreeg letterlijk een lege ruimte. Van der Vorst: 'Het was casco-min, zoals ze dat noemen. Er was geen elektriciteit, geen toiletten, niets. Maar ik zag meteen de mogelijkheden. En het mooie van zo’n lege ruimte is dat je het helemaal naar je eigen hand kan zetten.'

Slapende reus
De Geus is blij met de komst van Dinner in Motion en de eventlocatie. 'The Wall verdient zo’n innovatief concept dat optimaal gebruik maakt van de uitstraling van het gebouw. Een mooie bundeling van krachten.' Barbara Ploeger van Propertize: 'The Wall is een slapende reus die wakker wordt. Je ziet nu hoe The Wall langzaam weer energie krijgt.'

Verwondering
Dinner in Motion is een culinaire beleving waarbij gasten middels een 360 graden digitaal theater meegenomen worden naar diverse, zeer uiteenlopende omgevingen. Gezeten aan een lange tafel met 37 andere gasten gaan ze op een reis langs onder andere het casino, een onderwaterwereld en de kunstwerken van wereldberoemde Hollandse meesters. En het blijft niet bij de prachtige en verrassende beelden op de muren en tafel: tijdens deze reis worden alle zintuigen geprikkeld. De combinatie van geluid, beeld én smaak maakt dit event tot een bijzondere en unieke ervaring. Conceptbedenker Bram van der Vorst heeft veel ervaring opgedaan met grote beeldprojecties, met name voor bedrijfsevenementen. 'Particulieren komen zelden op zulke events. Van hieruit is het idee ontstaan om de technologie te ontsluiten voor iedereen, in combinatie met top eten en drinken. Een totaalbeleving zoals die nog niet eerder is vertoond in Nederland.' Cateringbedrijf Hutten verzorgt het eten en Canon en Heineken hebben zich ook als partners verbonden aan Dinner in Motion. 

Evenementen
Naast Dinner in Motion is er op de nieuwe locatie ook ruimte voor evenementen. Dit kan volgens Van der Vorst alles zijn, van zakelijke events tot feesten. Ze kunnen er zelfs een 360 graden theater in bouwen met plek voor 500 gasten. 'De locatie is natuurlijk fantastisch. Niet alleen is het uitzicht geweldig, maar het ligt ook in het midden van het land, pal naast de snelweg, vlak bij openbaar vervoer en heeft de beschikking over duizend parkeerplaatsen. Tien miljoen mensen wonen op een afstand van maximaal een uur rijden. Het is wat dat betreft in Nederland de meest ideale plek voor events', aldus de ondernemer. De try-outs van Dinner in Motion beginnen donderdag 24 november. Op 1 december is de feestelijke première. De planning is dat dit in ieder geval een aantal maanden lang te beleven zal zijn in The Wall. De evenementenruimte is een permanente bestemming. De locatie heeft 600.000 passerende voertuigen per dag. De kaartverkoop wordt gedaan door Eventim, de grootste ticketverkoper in Nederland.

Over Dinner in Motion
Dinner in Motion is een nieuw Nederlands dinerconcept met als partners onder andere Canon Nederland, Heineken Nederland en Hutten. Dinner in Motion is bedacht door de Brabantse ondernemer Bram van der Vorst. Van der Vorst is ook mede-eigenaar van Aventiq, een onderneming die grootbeeld- en panoramaprojecties organiseert voor kleine en grote (bedrijfs)evenementen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.