Mansveld+Expotech+ontwikkelt+mobiel+technieklab+voor+scholen
Nieuws

Mansveld Expotech ontwikkelt mobiel technieklab voor scholen

EVENEMENTENTECHNIEK - Binnenkort kunnen scholen gebruik maken van een mobiel techniek laboratorium van Techniekbieb. Mede dankzij Mansveld Expotech, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en Lay3rs 3D printing is dit leenlab ontwikkeld en gevuld met creatieve technologie. De organisaties willen dat meer scholen ontdekkend leren met technologie en dat nieuw talent geënthousiasmeerd raakt voor een baan in de technieksector.

Richard Kluitjmans, directeur Mansveld Expotech vult aan: 'Het blijft belangrijk dat we nieuw talent enthousiasmeren voor een baan in de techniek. De beste manier om dit te doen is jongeren onbevangen aan de slag laten gaan met het bouwen en programmeren van robots en hun eigen ontwerp te printen in 3D. Gaandeweg leren ze niet alleen hoe leuk ICT en technologie zijn, maar ook wat brainstormen is en hoe een prototype van hun eigen ontwerp gemaakt wordt.'

Met het lab kunnen leerlingen aan de slag met kant-en-klare opdrachten via een instructieblad. Docenten kunnen natuurlijk ook zelf een lesinvulling bedenken met de materialen. Het leenlab beschikt onder andere over een 3D printer (Da Vinci mini-maker), Lego WeDo, LittleBits en de micro:bit. Tijdens het Brainport kennisfestival op 14 november zal Techniekbieb het eerste leenlab tentoonstellen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.