Gouden+TIPS+voor+het+maken+van+een+vlog+op+uw+evenement
Nieuws

Gouden TIPS voor het maken van een vlog op uw evenement

VIDEOMARKETING - EventBranche.nl heeft sinds enkele maanden een samenwerking met Helefijnedagen.nl (en SLUIK). Ze kregen de spotlights op zich met hun concept van vloggers voor events. Tijdens de EventBranche Borrel bij WaterGoed! Valburg gaf Willem-Paul Logman tips voor het maken van een goede vlog. Hij deelt het ook online met u:

Foto: vlogger Hans op event 16

 

Willem-Paul Logman van Helefijnedagen.nl met tips voor een goede vlog op uw evenement:

Opening:

Een goed begin van je vlog start met het bedenken waar je wilt eindigen. Iedereen denkt ‘een goed begin is het halve werk’, maar in de vlog-wereld is dat slechts ten dele waar. De punt – conclusie – die je aan het eind van je vlog wilt zetten is misschien nog wel belangrijker.  Een goede vlog start je dan ook met het bedenken waar je wilt eindigen.

In je vlog is een korte, duidelijke opening is ontzettend belangrijk. Anders begrijpt je doelgroep niet waar je vlog over gaat. Het is een beetje hetzelfde als (het creëren van) een heldere de formulering van een opdracht.

Belangrijke tips voor de opening van je verhaal:

Leg altijd uit wie je bent en waar je bent.
Maak een omschrijving van hoe de omgeving er uit ziet.
Leg ook altijd uit waarom je op deze plek bent en waarom je de vlog maakt.
Verzin een heldere duidelijke opdracht voor je zelf en houdt je daar aan.


De interviews:
- Een vlog is een uitermate geschikte manier om dicht bij je doelgroep te komen. Je hebt geen immense camera of een 3 koppig team achter je aanlopen waarmee je mensen afschrikt. Je bent heel benaderbaar en dat kan super waardevolle content opleveren.

- Zorg voor je begint met het interview dat de geïnterviewde geïnformeerd is. Leg aan diegene uit waarom je de vlog maakt en wat je van de persoon verwacht. Kijk de geïnterviewde aan terwijl je in gesprek bent. Hiermee zorg je voor een verbinding met diegene en stel je hem of haar op zijn gemak.

- Tijdens het interview kan je via het (omgedraaide) cameraschermpje in de gaten houden of jullie beiden nog in het kader van het beeld staan.

- STOP: Kijk vooral niet de hele tijd in de lens of (nog erger) in het cameraschermpje terwijl jullie in gesprek zijn. Dit geeft een hele merkwaardige indruk bij de geïnterviewde.

- Het moeilijkste van goed interviewen is vooral luisteren en normaal doen. “Normaal doen?.....”. Ja, blijf vooral jezelf!

Tips:
-
Bedenk van te voren wie je graag voor de camera wilt hebben.
- Bereid vragen voor, maar zorg wel voor een open gesprek.
- Laat de persoon schuin naast je staan.
- Verzin één of twee vragen die je bij alle geïnterviewde terug laat komen. Dit kun je later heel tof achter elkaar monteren.
- Wanneer je in tijdens het interview gestoord word, bijvoorbeeld door een passant of een ronkende motor, begin dan opnieuw of pak de draad vanaf een geschikt moment weer op.
- Zorg voor een goede natuurlijke interview sluiter. Wat goed is hangt af van de vlog en situatie. Het kan een bedankje zijn of een bruggetje naar een ander onderwerp. Oefen dit vooral!
- Misschien een open deur, maar ontzettend essentieel: Zorg dat je vragen te maken hebben met je opdracht/event!


Sfeerbeelden:
Om er voor te zorgen dat je niet alleen maar vlogstyle content maakt, kun je ook sfeerbeelden maken. Deze beelden kun je als materiaal gebruiken om je vlog op te leuken en nog meer beleving aan je vlog toe te voegen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld: de omgeving, benen die voorbij lopen, mensen die wat bestellen, mooie gerechten of een muzikant die speelt. Kortom iets dat past bij dat event.

Tips:
- Beweeg je camera heel rustig. Ons menselijk oog kan niet zoveel (indrukken) aan.
- Close-ups werken goed.
- Probeer een zon-flair mee te pakken tijdens een sfeer shot.
- Neem de tijd voor sfeershots.
- Zorg dat de beelden iets te maken hebben met je opdracht!


Conclusie:
Aan het einde van je vlog kun je dat wat je hebt meegemaakt opsommen in een resumé. Dit is de punt (of terwijl conclusie) die je wilt zetten.

Opzet conclusie
-
Herhaal je opdracht
- Wat je hebt meegemaakt
- Wat is je menig hierover
- Wat de uitkomst is van je opdracht

Tips:
-
Neem de tijd om op de vlogdag je content kort en bondig samen te vatten.
- Gebruik heldere taal en dwaal niet af in wolligheid
- Kies een plek (achtergrond) die creatief een bedrage levert aan je conclusie
- Sluit je vlog af met een mooi eindschot.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.