Flexfurn+lanceert+modulaire+designcollecties+voor+events+en+horeca
Nieuws

Flexfurn lanceert modulaire designcollecties voor events en horeca

CHECKLIST EVENTORGANISATIE - Onder de noemer X-design brengt Flexfurn, de Belgische fabrikant van klap- en stapelbaar meubilair, twee nieuwe innovatieve productlijnen op de markt. De LAZE-, FLOW-collecties hebben drie kenmerken gemeen: ze zijn licht, uitermate stevig en modulair.

De nieuwe collecties zijn geschikt voor outdoor gebruik en ontworpen met aandacht voor een mooi hedendaags design. Zo speelt Flexfurn in op de marktbehoeften van horecaondernemers, eventorganisatoren, offices, shoppingcenters, zorginstellingen enz. die op zoek zijn naar betaalbaar ergonomisch en flexibel designmeubilair. LAZE staat voor een collectie zitmeubelen, FLOW is de tafel- en bankencollectie. De populaire KUBO-collectie werd aangevuld met een outdoor variant. Voor het ontwerp van de nieuwe LAZE-collectie werkte Flexfurn samen met Boonen Design Studio. Frédéric Boonen behaalde begin dit jaar een Henry van de Velde Award met zijn Buggybooker als beste product op de markt.

James Verbeeck, CEO Flexfurn: ‘Outdour is een snelgroeiend segment met heel eigen eisen. Outdoor designmeubilair moet niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi, comfortabel en betaalbaar. Met de LAZE- en FLOW-collecties speelt Flexfurn in op de loungetrend. Het toepassingsgebied van deze collecties gaat zeer ruim. Horeca en events liggen voor de hand, maar ook in tuinen of op terrassen komen deze chairs, banken en tafels tot hun recht. Zelfs voor meeting rooms zoekt men ongedwongen meubilair, idem in wacht- en ontvangstruimtes, shoppingcenters, musea, strandbars enz. We geloven dan ook rotsvast in het succes van deze nieuwe collecties die aan de klassieke degelijkheid en functionaliteit van Flexfurn een extra designdimensie toevoegen.’

Over de LAZE- en FLOW collectie

Met de LAZE lounge set speelt Flexfurn in op de toenemende vraag naar functioneel maar toch exclusief outdoor loungemeubilair. De LAZE chair is het kernstuk van de collectie. Een bijzonder lichte schelpvormige seat met rugleuning. De afgeronde vormen zijn het resultaat van de mogelijkheden van de rotatie moulding productietechniek. Het hoogwaardige polyethyleen dat hiervoor gebruikt wordt, maakt de seats licht, sterk, onderhoudsvriendelijk en Uv-bestendig. Met de handige connector klik je de stoelen netjes en discreet vast in een configuratie naar keuze. De lumen leds bevestig je via een handige magneet op de connector en zorgen zo voor verrassende lichteffecten.

De insteek voor het ontwerp van de FLOW-collectie was identiek aan de LAZE-collectie met een extra dimensie: de tafels en banken moesten plooibaar zijn. Daarom opteerde Verbeeck voor een open lichtgewicht aluminium frame waar hij extra stabiliteit aan toevoegde via handige stelvoetjes. De hoogwaardige witte coating is ideaal voor eventtoepassingen en outdoor. De zwarte coating oogt bijzonder mooi in combinatie met de bladen in bamboe, perfect voor de trendy urban horeca.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.